Z utęsknieniem czekam na „prawdziwy” sezon truskawkowy i muszę przyznać, że z reguły nie kupuję zagranicznych „wcześniaków”.

Jednak w zeszłym tygodniu uśmiechnęło się do mnie w sklepie kilka pięknych, czerwonych „hiszpanek”… no i nie mogłam się powstrzymać.  Miałam wrażenie, że same wskoczyły mi do koszyka i powiedziały „hola, zabierz nas” 🙂

To już chyba oznaki przesilenia wiosennego albo po prostu moja tęsknota za latem.

Oto efekty.

Składniki:

  • truskawki
  • jogurt naturalny 3,5%
  • laska wanilii
  • papaja
  • 2 łyżki miodu
  • wiórki kokosowe

Wykonanie:

  1. Truskawki miksuje z miodem blenderem.
  2. Jogurt mieszam z wanilią i dodaję do musu z truskawek.
  3. Na koniec kroję papaję w kostkę i dorzucam do słoika.

wegetarianskie sniadanie

Wydrukuj przepis