Dziś coś dla zdrowia.

Danie idealne na śniadanie, jako deser lub w formie szklankowej jako smoothie. Poleam! Nie tylko zdrowe ale super smaczne!

Składniki:

  • 1 dojrzałe mango
  • 50-100 ml mleka z migdałów lub mleka sojowego
  • 1 łyżka miodu płynnego (lub syropu z agawy)
  • 125 g malin
  • 1-2 łyżki migdałów (pokrojonych w drobną kostkę)
  • garść świeżych truskawek lub innych ulubionych owoców

Wykonanie:

  1. migdały pokroić na drobną kostkę i podpiekać przez 15 minut w rozgrzanym na 160ºC piekarniku
  2. mango obrać ze skóry, odkroić miąższ od pestki
  3. mango rozdrobnić blenderem do uzyskania jednolitej masy
  4. dodać mleko i ponownie krótko zblendować
  5. maliny i miód zblendować w osobnym naczyniu
  6. mus z mango nalać do salaterki i polać musem z malin
  7. całość posypać migdałami i pokrojonymi owocami

Smacznego! I na zdrowie!

mango smoothie

Wydrukuj przepis